energieke dansbare zwoele nightclub fifties rockabilly swing

Over ons

Ivy Linn and the left hand gamblers

50’s and all-time favorites

De kiem voor Ivy Linn and the lefthand Gamblers is gelegd op een feestje waarbij Zangeres Ymke Moerlands en gitarist Rinus Ribbens met elkaar in gesprek raakten over muziek. Ymke’s interesse in vocalisten uit de fifties en sixties en de blues, jazz en R&B achtergrond van Rinus bleek een perfecte combinatie.  Met een glas wijn werd geklonken op het ontstaan van de band. Bassist Mark Moerlands en drummer Robert Konings completeerde de band. Na het vetrek van Mark is sinds januari 2016 contrabassist Joery Rutten een van de Gamblers. De naam Ivy betekend ‘wijn’ en daar is zoals gezegd alles mee begonnen. Linn is een meisjesnaam uit de fifties en betekend ‘beeldschoon’. Ivy Linn is dus niet verwonderlijk het stralende middelpunt van de band. Bij de start van de band speelden The Gamblers  allen bij toeval links. Met de komst van Joery is dat niet meer het geval maar de naam blijft ongewijzigd. Een optreden van Ivy Linn and the lefthand Gamblers is een onbevangen avond waar verlangen naar de muzikale hoogtepunten uit de fifties en sixties waarheid wordt.

De bandleden

Joery Rutten

Contrabas

Contrabassist Joery Rutten (20-06-1985) is ooit als rockabillyfanaat contrabas gaan spelen. Na enkele jaren les te hebben gehad van Bart Wouters, bekend van zijn band Jazz Connection en het Breda Jazzfestival, is hij ook de jazz en blueskant van de muziek gaan waarderen.

Ymke Moerlands

zang

Zangeres Ymke Moerlands (20-12-1981) is autodidact, zingt en acteert sinds haar kindertijd en begon haar zangcarrière als achtergrondzangeres in de band van Mark Moerlands. Zij volgde onder andere bluesworkshops in Frankrijk en zong in diverse bands.

Rinus Ribbens

Gitaar

Gitarist Rinus Ribbens (Leftbender) (10-12-1958) autodidact, speelde met de band Freaky Fritz onder andere in Poptempel Paradiso, volgde masterclasses bij Robben Ford en speelde in diverse bluesbands en combo’s.

Robert Konings

Drums

Drummer Robert Konings (19-5-1970)  volgde al jong muzieklessen, speelt naast drums ook percussie. Hij speelde onder andere in een Big band, orkest en in diverse combo’s.

We’ll Keep Your Guests Boppin’ All Night Long!